2015-07-01 19:12:21• hírek • Szatmar.ro

Biciklitúra a cégénydányádi Szamosfesztre

Mozgalmas hétvége vár a Szatmárnémeti Természetjárók társaságára, hisz szombaton kerékpár, vasárnap pedig gyalogtúrát szerveznek.

2015 július 4-én, szombaton Szathmáry Alice biciklitúrát szervez Cégénydányádra, a Szamosfesztre. Ezt a sokrétű hagyományőrző, kulturális rendezvényt az idén immár negyedik alkalommal szervezik meg 2015. július 3-5-e között, Cégénydányád és az Alföld egyik legszebb parkjában, a Kende-Kölcsey kúria kastélyparkjában.

A résztvevőket egész napos programok várják: népzene, néptánc, szatmári biotermékek vására, kézműves foglalkozások, népi kirakodóvásár, báb- és utcaszínház, valamint számos meghívott és előadóművész koncertje.

Találkozó 9:20-kor az Aurel Vlaicu és a Darai út kereszteződésénél található kis parknál lesz. Indulás 9,30-kor. A táv oda-vissza 70 km, amelyből megközelítőleg 30 km-t főúton fogunk tekerni, a többi 40 km-t pedig a Szamos folyó töltésén Szamosbecstől Cégénydányádig és vissza.

Legyen mindenkinél személyi igazolvány, fényvisszaverő mellény és egy pótbelső a kerékpárjához.

Másnap, . július 5-én, vasárnap a Szatmárnémeti Természetjárók gyalogtúrát szerveznek a fernezelyi Bódi tóhoz. A találkozó 7:15-kor lesz a szatmárnémeti vasútállomáson, ahol menettérti (oda-vissza) vonatjegy váltása szükséges. A vonat 7:42-kor indul Nagybányára, majd a nagybányai vasútállomástól autóbusszal utaznak tovább a résztvevők Fernezely (Ferneziu) község központjáig.

A gyalogtúra innen kezdődik kiépített köves úton, kisebb-nagyobb emelkedőkkel, nagyrészt erdőben a kis Bódi tóig. A táv oda-vissza megközelítőleg 12 km.

A vonat Nagybányáról 15: 45-kor indul vissza, Szatmárnémetibe 17:25-kor érkezik meg. Egy felnőtt menettérti vonatjegy ára 13,50 lej, egy menettérti városi buszjegy ára 4,00 lej.

Szeretettel várnak minden túrázni vágyó természetkedvelőt! A túrákról bővebb információkat Szathmáry Alice-tól lehet kérni a 0752-908800 telefonszámon. Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között, ugyanitt lehet további információkat is kapni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: